Sidor

söndag 29 april 2012

Till slut.....

....ser det faktiskt ut som om våren hittat hit!!
Hundarna fick följa med in till Karlskrona i fredags. Knit Pro-stickorna skulle kompletteras. Det blev en skön hundpromenad längs kajerna. Soligt och nästan vindstilla. Vi njöt av värmen....
Passade på att gå en vända på torget också! Nya blommor till balkongkrukorna, och på vägen hem stannade jag till vid handelsträdgården. Två nya klematis blev det. De får ersätta den som blåste sönder i vintras. Hoppas de nya kommer att klara sig bättre. Får väl vinterplacera krukan något mer i lä....
Hemma njuter hundarna när solen tittar in:

På stickfronten.......
Ett par raggisar har blivit avmaskade. Äntligen, tycker allt jag gör tar en himla massa tid?!
Stickade i Raggi, med stickor 5mm, på magic-loop. Långa skaft, enligt önskemålet och avmaskade med elastisk avmaskning. En ny variant av avmaskning för mig, men så bra det blev!

Ett nytt projekt har hamnat på stickorna! Garnet är supertunna Indiecita Alpaca Fleece, 100% alpacka ull och stickor 2½-3 mm. Det här är vad jag tänkt mig:
Vi får väl se hur det blir med det! Har redan repat upp två gånger! Men jag tillhör ju den envisa sorten, så kanske.......... Älskar det här garnet, så något ska det allt bli!!

En sista jobbnatt återstår. Så i morron när jag tar mig ur sängen framåt lunchtid, blir till att njuta av Valborgsfirande. Hoppas vädret håller i sig, för då blir det nog en övernattning i husbilen.

Önskar er alla en varm och solig Valborg!

SES!

söndag 22 april 2012

Våren är på G!!


Firade min födelsedag med husbilsutflykt till Brösarps backar. Tänkte kolla in Backsipporna. Men de lyste med sin frånvaro. Något som lyste var däremot Gullvivorna! Det var ju bara på södersidan av backarna som de kommit i blom, men de var i knopp överallt! Vi fick en fin dag, trots dis och dimma. Temperaturen var inte i topp precis, bara 5-6 grader, så någon övernattning i husbil blev det inte.



Tillbaka efter promenaden i backarna, var det två frusna hundar som ville ha bästa hörnan i soffan!

 Dagen avslutade vi med att äta god mat på en av Karlskronas Thairestauranger. Ja, så nu är man ytterligare ett år äldre, men om jag blivit klokare vet jag inte?!

Idag på förmiddagen gick mannen och jag med hundarna på Tromtö. Bokarna har stora bladknoppar nu, så snart blir det den där skira grönskan i skogen. Men tills dess fick vi nöja oss med alla vitsipporna. Och det är inte fy skam det heller!


Sen senast har det blivit några varv på min sjal och sockorna på magic-loop är nästan färdiga. Det är önskemål om långa skaft på dem. Så det blir allt några varv extra innan de går att maska av.
Förkylningen håller sig envist fast! Orken finns inte riktigt, men den kommer väl tillbaka när viruset flyttar ut??

Ha nu en fin avslutning på söndagen.

PÅ återseende!


tisdag 17 april 2012

Nytt byte hos Stickamera.

stickamera.se har ett nytt byte på gång. Klart man måste vara med!

Garn och te är ju favoriter......

måndag 16 april 2012

Det är dyrt att vara sjuk!

Inte nog med att jag får avdrag på lönen, har varit hemma två nätter. Jag har ju haft all tid i världen att sitta framför datorn och kolla in garn!!! Så vad händer, när jag sitter där och tycker förkylning är pest? Jo, jag klickar hem liiiite garn från tradera! Det var inte svårt alls, om nu någon trodde det! Är väldigt svag för Alpacagarn, så det blev en hög, eller mer rätt två högar, sådant. Och ja, jag har en plan för det, i alla fall det mesta av det......

Veckan har annars gått i sakta mak. Sängen har varit min bäste vän, Men nu börjar jag känna att kraften återvänder, men hosta och snuva är kvar! I kväll ska jobba, så det får bli mycket vila under dagen, så jag orkar med mina två nätter. Får nog dessutom avstå Ginas agilitykurs ikväll. Synd.

Sticket växer sakta. Igår blev det flera varv baklängessitckning på sjalen!! Hoppas jag kom rätt i mönstret?! Får se det när jag tar tag i det igen. 

I lördags var vi hos dottern och hämtade ut vår Husbil. Äntligen är husbilssäsongen i gång igen!

Vi passade även på att äta middag med dotterns familj. Vi grillade gott kött och goda laxfiléer. Klyftpotatis, sallad och en god sås till, så var middagen komplett. Gott var det helt klart!!

Idag får det bli en långrunda med hundarna, i sakta mak. Hoppas M och labbarna kan hänga med.

På återseende! 

PS. 
Måste vi gå ut nu????




onsdag 11 april 2012

Förkylt!!

Så var det min "tur" att vara sjuk! SHIT!
Mannen gick till jobbet i går efter att ha varit däckad av förkylning hela påskhelgen! Tyvärr lämnade han över förkylningen till mig innan han gick..... Tröjorna åker av och på i takt med att jag antingen är för varm eller fryser så tänderna skallrar. Trodde inte jag skulle trilla dit så eländigt. Jag brukar inte vara förkyld! Hundarna är i alla fall nöjda med att jag tillbringar mesta tiden i sängen med mååånga filtar och täcken. Inte blir det några långpromenader i ruskväder, till hundarnas glädje. Bara kisserundor utanför dörren.
Till och med vårblommorna slokar efter allt ruskväder:
Nu vill vi ha sol och värme, så våren kan fortsätta!

Eftersom jag inte orkar göra något ansträngande, så blir det lite stickat. Sjalen (Shetland triangle lace shawl) som jag började på i helgen växer sakta men säkert. Mönstret är inte särskilt svårt, men just nu ser det inte ut som nån spetssjal precis....
... det ser mer ut som en puckelpist! Enligt mönstret ska det se ut så här innan den blockas. Hoppas det stämmer!!
Sjalen är ingen TV-stickning precis, så jag var tvungen att börja på ett par enkla raggisar. Det blev från tån upp på magic-loop, igen.
Får se vems fötter de kommer att passa.....
Även mitt jobbsticke har fått några varv i påskhelgen. Gillar verkligen det här garnet! Det är första gången jag stickar med Fabel, men det blir absolut fler gånger.

Nej nu drar jag mig tillbaka till sängen med en ljudbok. Det är vad kroppen orkar med resten av dagen.

Ha de gott!





söndag 8 april 2012

Det finns hopp.....

.... om att det blir vår igen! Idag, Påskdagen, har det varit soligt hela dagen. Vinden har avtagit och på det stora hela har det varit gott väder! Hundarna och jag åkte till Rosenholm och gick en härlig långrunda över fälten.
Full fart på vattnet var det i ån som vi gick över. Det var fler än vi som passade på att njuta av solen idag. Vi mötte många till häst och flera joggare och så såna som jag, som gick med sin hund.
Innan vi åkte hem tränade vi lite agility på hundklubben. Båda hundarna tyckte det var kul.
Eftermiddagen har de tillbringat i sängen med sin husse, som blivit fullständigt däckad av en vårförkylning.
Min eftermiddag har ägnats åt att pyssla om krukväxterna lite. (Man får ju överraska dem emellanåt!)
Sedan gjorde jag en djupdykning i garnförrådet......
Den här sjalen är jag riktigt sugen på. Men trots allt garn, så var det inte så lätt att välja........
Till slut blev det ett alpacagarn från Drops. Färgen är mer grönblå (petrol?) än bilden visar. Satsar på mina Knit-Prostickor, bara de nu håller.........
Hoppas att jag reder ut mönstret, för det är ju på utrikiska. Jag har precis börjat, och det verkar inte allt för avancerat. Jag får återkomma med uppdatering och bilder.

Ytterligare ett projekt är färdigt. Sockorna stickade från tån upp, på magic-loop. Det blev härliga raggisar i lite tjockare garn och med lite längre skaft. De ska få värma dotterns fötter.
Garnet är Regia Highland Tweed, och det gick åt precis 100g, så det är 50g kvar på nystanet. Undra om det räcker till ett par barnsockor????

Bara en dag kvar av påskledigheten. Som vanligt har tiden bara rusat iväg. I kväll blir det ingen påskmat. Det blir asiatiskt, med wokade grönsaker och kött, till det ett het jordnötssås och ris. Efter maten blir det nog lite stickning och en ljudbok......

Önskar er en skön avslutning på Påsken!

På återseende.

torsdag 5 april 2012

GLAD PÅSK!!

Ja, nu är den här, påsken alltså.


 Men vart tog vårvärmen vägen?? Känns som om det är rena vintern ute, så det blir till att ladda med sticke och ljudböcker hela helgen! Vi som hade tänkt njuta med husbilsliv i helgen..... Men husbilen står kvar i vinterförvaringen, och där får den stå tills värmen återvänder. Måtte det bli snart!

I går lyckades jag även bryta av Knit-Pro-spets nr två! Den gick inte att fixa, så jag fick leta upp en gammal rundsticka med stålspetsar. Den ska väl i alla fall hålla?! Det är ju bara några varv kvar innan avmaskning.

I år får jag stå över Blåkulla!
Jag får hålla ställningarna på jobbet i stället. Men alla ni andra där ute:
Ta det lugnt med kvasten, så ses vi snart igen!


tisdag 3 april 2012

NEEEEEJ!!!!

Nu har det hänt! Det som inte får hända......
Min Knit Pro-sticka har gått av! Inte stickar väl jag så hårt??? Måste vara något fel på den, eller??
Detta hände i går innan jag åkte till Brukshundsklubben för agilityträning med Gina. Ja, ja, det blir till att köpa träspetsar i storlek 3,5 nästa gång jag besöker staden. Suck!!
Agilityträningen gick bra, trots vinterväder med snålblåst och snöbyar! Men vi var rustade Gina och jag. Vinterjacka, mössa och termobyxor hade jag, så jag frös inte. Gina hade varmt hundtäcke på, så hon höll också värmen. Trötta var vi när vi kom hem och då hittar jag den här överraskningen:

Mannen hade fixat min sticka, så jag kan sticka färdigt sockorna! Tur man har en händig man......
I kortaste laget, men det funkar! Men det får bli träspetsar vid senare tillfälle.

Idag fyller Gina och hennes syskon 1år!
Särskilt stor har hon inte blivit, men det är ändå mycket hund i den lilla kroppen! Tänk att jag har agilitykursens minsta hund!! Om någon sagt det till mig för ett år sedan, hade jag bara skrattat åt det och sagt: inte möjligt!! Men så är det och jag har inte ångrat den lilla storleken på hund, men nästa hund får nog bli en storlek större...... och självklart blir det ytterligare en vinthund! Men just nu räcker det mer än väl med Qeylah och Gina!

Nu blir det ljudbok och sockstickning en stund, så......

På återseende!

måndag 2 april 2012

Ordningen är återställd!!

Efter att ha haft försommarvärme, så har nu det riktiga vårvädret infunnit sig! Blåsigt, kallt, en och annan snöby och frostnätter..... Så nu är vädret i fas med årstiden.
I hagmarken hos dottern blommade vitsipporna när vi var där i helgen! Alltid en början. Ska bli roligt att följa utvecklingen och se vad som kommer upp efterhand....

Idag gick vi vår långrunda tidigt. Termometern stod på några minusgrader, när vi gick hemifrån. Tid för vaccinationer hade vi hos vår veterinär i byn, redan kl.09. Sen tog vi skogsrundan på dryga en timme, innan vi gick hem.
En tunn ishinna låg på kärren, rimfrost var det på stigarna som låg i skugga. Kallt tyckte fyrfotingarna.....

Hemma igen blev det en latte, ljudboken och strumpstickning....... Gör som hundarna idag! Sätter mig där solen lyser in och njuter av värmen.

Känns som sticklusten återvänt och det finns massor jag vill göra, så jag har börjat på lite nytt och känner mig för, vilket jag vill fortsätta med.
Sockorna på magicloop sjunger på refrängen: snart klara! Jobbsticket är vanlig sockstickning i Fabel och så var jag ju tvungen att testa lite sjalstickning! Har påbörjat en "pyttipanna" i Kunstgarn, från Hjertegarn. Får se om jag fortsätter på sjalen, eller jag testar något annat mönster.......

Till kvällen blir det första kurstillfället för Gina i nybörjaragilityn! Inte det bästa vädret för en italienare, så det får väl bli täcke på i kväll......

Hoppas det blir en fortsatt bra måndag! Den har i alla fall börjat bra.....

SES!!